Over

Naam: Sven Burger0E3E13ED-5088-48EC-AF17-6AA3FEE8F77B
Geboortedatum: 22-05-1997
Woonplaats: Warmenhuizen
Team: BEAT Cycling
Disciplines: Wegwielrennen, mountainbiken en strandracen. In het verleden ook veldrijden en baanwielrennen. 

Opgroeiende in een dorp begon ik op mijn vierde met voetballen bij de plaatselijke voetbalvereniging maar hield ik het na een maand al voor gezien. Na een aantal jaar judo en atletiek raakte ik op mijn achtste besmet met het mountainbike-virus na een kinderpartijtje van mijn oudere broer in Alkmaar.

Sindsdien ging het al snel van de clubwedstrijden naar regionale en tenslotte landelijke wedstrijden. Ook het baanwielrennen en wegwielrennen begon ik naast het mountainbiken erbij te doen. Vanaf categorie drie tot en met de junioren stond ik jaarlijks zowel op de mountainbike en als op de baan, op het podium bij de Nederlands kampioenschappen. 

Vanaf de club groeide ik door naar het Merida Bassa Biking Team waarvoor ik drie jaar uitkwam tot ik me bij het K-OTC voegde. Het KNWU Olympisch Training Center te Sittard, wat toenmalig het opleidingsproject naar de Olympische Spelen van 2020 naar Tokyo was. In verband met persoonlijke omstandigheden besloot ik uiteindelijk om het K-OTC te verlaten en me te gaan richten op het wegwielrennen. 

De transformatie van het mountainbiken naar het wegwielrennen ging door een andere manier van trainen en blessureleed stroef. Dat weerhield me niet om ervoor te blijven knokken om uiteindelijk via Wielerploeg Groot-Amsterdam per 1 juni 2018, de overstap te kunnen maken naar het semi-professionele Oostenrijkse Tirol Cycling Team. In 2018 ging mijn ontwikkeling snel maar stokte dit helaas door een knieblessure in 2019. Dat jaar en in 2020 kwam ik uit voor het wereldwijde opleidingsploeg SEG Racing Academy, waar ik door blessures en de COVID-19 pandemie geteisterd werd. 

In 2021 heb ik de overstap gemaakt naar BEAT Cycling, waar ik naast mijn wegprogramma ook onder de noemer van mijn #Bucketlist actief zal zijn op de mountainbike (XCO + Marathon) en het strandracen. 

cropped-42202812_1959690174093176_2927537661293887488_n.jpg

 

One thought on “Over

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: