Seizoen 2014

Zie hieronder een verslag van het seizoen 2014 en mijn uitslagen:

Januarie: Dag: Mtb/Weg/Baan Uitslag
Districtkampioenschappen Baanwielrennen 21 Baan 2e
Maart:
Berlicum 23 Mtb DNF
April:
Flevonice Zuiderzeeronde ( Klassieker) Weg DNF
Topcompetitie Nieuwkuijk 21 Mtb 9e
Havelterberg 27 Mtb 3e
Mei:
Europacup Statteg-Graz ( Oostenrijk) 11 Mtb DNF
Juni:
Districtkampioenschappen wegwielrennen 9 Weg 33e
Baggelhuizerplas ( Assen) 15 Mtb 4e
Sittard-Geleen 29 Mtb 8e
Juli:
Topcompetitie Landgraaf 6 Mtb 12e
Nederlandskampioenschap Noorbeek 13 Mtb 11e
Augustus:
Ronde van Beverwijk 17 Weg 1e
Vagtechniek ronde van Nuenen 24 Weg DNF
Topcompetitie Zoetermeer 31 Mtb 8e
September:
Ronde van Sint Pancras 13 Weg 10e
Topcompetitie Apeldoorn 28 Mtb 8e
Oktober:
Marathon Roc d’Azur (pech) 12 Mtb 71e
December:
Nederlandskampioenschap baanwielrennen (scratch) 27 Baan 3e

Gepubliceerd op 9/8/2014:

Waar de meeste renners nu hun rust zullen gaan inplannen of het  veldritseizoen induiken, ga ik nog even door op de mountainbike.
Er wacht nog een mooi tripje voor me, waar nieuwe ervaringen , veel leren maar ook vooral genieten aan te pas zal komen!

Meer hierover lees je in mijn allereerste verslag voor de website waar ik terugblik op mijn seizoen als eerste jaars junior met diepte punten maar vooral hoogtepunten.

Winter:
Voor het eerst deze winter was ik onder begeleiding van mijn trainster Arielle begonnen met krachttraining, daarnaast vertrouwd mijn uren maken op de wielerbaan te Alkmaar, op de weg en natuurlijk op de mountainbike.
In het seizoen 2013 had ik veel tegenslagen moeten verduren, ondanks dat was ik zeer tevreden over mijn fysieke en mentale vordering dat jaar.
Deze winter had ik er voor gekozen om geen Nk op de baan te rijden maar me vooral te focussen op het mountainbike seizoen.

Trainingskamp Fréjus
Trainingskamp Fréjus

In de voorjaarsvakantie ging ik op trainingskamp naar Fréjus ( Cotê d’Azur).
Een geweldig gebied om te mountainbiken, waar ik na zware conditietrainingen maar ook techniektrainingen met veel zelfvertrouwen naar huis ging om een week daarna te flammen in seizoensopener Berlicum!

Oppassen na een trainingskamp in een warm gebied is dat; eenmaal terug in Nederland,dat je niet verkouden en of ziek raakt.
Dit speelde bij mij geen parten, alleen kwam ik tijdens de training door onoplettendheid van een ander hard ten val en liep ik een blessure aan mijn knie op.
Met veel pijn en een dikke knie vol met vocht stond ik aan de start in Berlicum.
Door de blessure was mijn bloedcirculatie niet optimaal en moest ik de wedstrijd in de voorlaatste ronde staken door kramp, balen want ik streed mee voor een podiumplek.

Een kleine maand , nood gedwongen paar dagen rust en heel wat behandelingen bij mijn manueel therapeut later stond ik aan de start in Nieuwkuijk voor de eerste topcompetitie wedstrijd. Op een snel parcours met een internationaal startveld kwam ik als negende over de streep, waar ik zeker tevreden mee mocht zijn maar waar het belangrijkste was dat ik bijna geen last had van mijn knie.

Havelte
Havelte

Weeks erop vielen alle puzzelstukjes in elkaar, waar ik na een moeizame startronde in de zogenaamde flow terecht kwam en naar de kop van de wedstrijd reed om uiteindelijk als derde dicht achter de koploper te finishen.
Mentaal had ik het zwaar in het begin van de wedstrijd, maar gelukkig kreeg ik de knop om en behaalde ik mijn eerste podiumplek van het seizoen!

Havelte, 3e
Havelte, 3e

Door mijn sterke optreden kreeg ik tijdens een trainingskamp in de Ardennen te horen van de bondscoach dat ik was geselecteerd voor de Europa Cup wedstrijd in Statteg-Graz (Oostenrijk).
Toch een jongensdroom van me die uitkwam om voor Nederland uit te komen en met veel zelfvertrouwen stond ik aan de start in Houffalize om daarmee het trainingskamp af te sluiten.
Mijn vorm was goed, eerste rondes gingen boven verwachting alleen kwam ik door iemand anders ten val en kreeg ik materiaal pech.

Op woensdag 7 mei vertrokken we vanuit Sittard met de selectie naar Oostenrijk om zondagochtend vroeg te starten.
Helaas werd mijn debuut niet zoals ik me had voorgesteld en kwam ik na 5 minuten in een afdaling ten val omdat ik moest remmen voor iemand anders en daardoor weggleed.
Ik lag in één keer stil en kon tot mijn schrik alleen nog maar één arm bewegen. De wedstrijd voortzetten kon ik uit me hoofd zetten en werd ik na een ritje in een truck met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

Achteraf en na horen zeggen van dokters, mag ik spreken over erg veel geluk en kwam ik er met kneuzingen vanaf.
Mijn knie had opnieuw een zware tik gekregen en zou voor de komende weken een zwakke schakel zijn.
De week na mijn val sliep ik 15 uur op een dag, was een stuk lopen een hele opgave en onderging ik weer veel behandelingen bij mijn manueel therapeut.
Omdat de pijn in mijn nek en de hoofdpijn een maand zou kunnen duren maar ook chronisch kon worden was voldoende rust nemen een must.

EuropaCup Statteg-Graz
EuropaCup Statteg-Graz
Val Statteg-Graz
Val Statteg-Graz

Dik een maand later, met nog maar weinig training, reed ik op de weg het DK en mocht ik als deze wedstrijd goed ging een week later starten in Assen.
In Assen reed ik naar een knappe vierde plek, na op het laatste stuk mijn derde plek te verliezen maar het voelde als een overwinning.
Opbouwen naar het Nk was mijn doel en reed ik in Sittard-Geleen naar de achtste plek en in Landgraaf met materiaalpech in de eerste ronde naar een 12e plaats.

Nk Mtb Noorbeek
Nk Mtb Noorbeek

Het Nederlandskampioenschap werd dit jaar in Noorbeek georganiseerd, mooi parcours wat door de vele regen een zwaar rondje werd.
Mijn race deelde ik goed in, kreeg de flow weer te pakken en stoomde naar voren met nummer 4 en 5 in het zicht. Alleen deed een doorn in mijn band een topklassering mislukken.
Na een groot stukken lopen kon ik van wiel wisselen en kon ik mijn wedstrijd vervolgen om uiteindelijke elfde te worden.

Vakantiestop:

In mijn vakantie ging ik lekker door met trainen en reed ik als test een criterium in Beverwijk. Door het slechte weer ging ik in de eerste ronde gelijk mee met een kopgroep van drie om 18 rondes voor het einde solo naar de finish te rijden na het peleton gedubbeld te hebben.

Mijn vorm was weer top en met veel zelfvertrouwen ging ik naar Zoetermeer, daar werd ik na een kettingbreuk alsnog negende in een internationaal veld maar waar wel een top 5 notering in zat.

Winst Ronde van Beverwijk
Winst Ronde van Beverwijk

De nederlandse seizoensafsluiter in Apeldoorn werd niet hoe ik het in mijn hoofd had maar achteraf was dit één van mijn beste wedstrijden. Was te gretig in het begin door gat naar de kop dicht te rijden en een val doordat mijn ketting eraf vloog koste mij een top 6 notering. Uiteindelijk achtste in een internationaal veld, wat na zo’n wedstrijd, echt niet slecht is en er ook tevreden over kan terug kijken!

Een seizoen met hoogte en dieptepunten maar waar ik met een voldaan gevoel naar terug kijk.

Hoogtepunten zoals; Selectie Europa Cup, 3e plaats Havelte, solo overwinning in de ronde van Beverwijk en natuurlijk hoe fysiek sterker ik ben geworden.

Het seizoen is echter nog niet voorbij voor me, want ik zal op 12 oktober de marathon Roc’D Azur rijden voor junioren in Fréjus ( Cotê d’Azur) .
Mijn eerste marathon waar ik erg naar uitkijk, veel zal leren en ook veel ervaring zal gaan opdoen.

Bij deze wil ik mijn team bedanken voor de steun, het topmateriaal, teamtrainingen, gezellige sfeer, support en het vertrouwen in mij.
In 2015 zal ik ook weer met trots voor mijn team uitkomen om er weer een mooi seizoen van te maken met als doel topprestaties.

Verzorging door Jan Bassa in Sittard'14
Verzorging door Jan Bassa in Sittard’14

Daarnaast bedank ik ook mijn trainster Arielle Boek, waardoor ik dankzij haar schema’s deze vooruitgang boek en prestaties behaal. Ook bedank ik Stijn Boek van Palestra Fysiotherapie voor alle behandelingen, want zonder hem zat ik nooit zo snel weer terug op de fiets na mijn blessures.
Richard Dollé, bedankt voor alle trainingsjaren want ook mede door jou had ik nooit gestaan waar ik nu ben gekomen!

En natuurlijk mijn familie voor alle steun, vertrouwen, vervoer en support.

Sven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: