Seizoen 2015

Uitslagen veldrijden 2015:

20- 12 Boxtel: 16e
26 – 12 Reusel: 22e
28-12 Vorden: 14e
3-1 Sint-Michielsgestel: DNS
10-1 NK Hellendoorn: 27

 

 

Lees hieronder een terugblik op het seizoen 2015 en mijn behaalde resultaten:

Uitslagen seizoen 2015:
Dag: MTB/Weg/Baan Uitslag:
Maart:
Stage #4 Cyprus Sunshine Cup 1 MTB 5e
Woensdrecht 15 Weg 8e
Berlicum 22 Mtb 11e
April:
#1 BeNeLuxcup Nieuwkuijk 6 Mtb 14e
Oldenzaal 19 Mtb 1e
Koningscup Havelte 26 Mtb 1e
Mei:
#2 BeNeLuxcup Houffalize 2 Mtb 3e
#3 BeNeLuxcup Erezée 10 Mtb 4e
Sittard-Geleen 17 Mtb 2e
DK-weg Alkmaar 25 Weg DNF – Sleutelbeenbreuk
Augustus:
#6 BeNeLuxcup Landgraaf 23 Mtb 5e
Klimcriterium Pijl van Heerlerheide 30 Weg 14e
September:
Ronde van Sint Pancras 12 Weg 16e
ATB Zijdewind 13 Mtb 2e (elite)
#7 BeNeLuxCup Esch-sur-Alzette 20 Mtb 3e

Gepubliceerd op 25/9/2015:

Het seizoen is tot zijn einde gekomen, ik blik terug op een seizoen met zijn diepte punten maar daarentegen ook hoogtepunten. Mijn tijd bij de jeugd, nieuwelingen en junioren zit erop. Voor mij is dit als: de inleiding heb ik gehad en start ik nu met hoofdstuk 1, de beloftes.

Foto: Sportfoto Drenthe
Foto: Sportfoto Drenthe

December 2014, 27e

Mijn winter pakte ik op het gebied van training anders aan dan voorgaande jaren. Waar ik ’s winters altijd erg actief was op de baan liet ik deze discipline nu links liggen. Om op deze manier mij meer te richten op het vergroten van mijn uithoudingsvermogen, wat mij gedurende het nieuwe seizoen veel profijt op zou gaan leveren (wat ik toen nog niet wist).
Toch verloste ik mijn baanfiets van het stof voor nog een paar baantrainingen, om toch nog wat “baangevoel” op te doen voor het Nederlands kampioenschap, waar ik me toch nog voor ingeschreven had. Natuurlijk ging ik voor een medaille heen, wetende dat ik dat ook in mijn mars had. Maar toch verraste ik mijzelf  door na een vroeg aangetrokken sprint als derde over de streep te komen op het onderdeel scratch.  Helaas moest ik mij voor de puntenkoers ziek afmelden, wat al de gehele week speelde.

Maart,

Mede dankzij mijn privé sponsoren kon ik in maart een ruime week op trainingsstage naar Cyprus. Waar ik op eigen kosten aansloot bij het K-OTC mtb, die daar al een week verbleven. Hier heb ik veel van de jongens en staf kunnen leren wat ik allemaal in mijn “rugzak” kon steken voor het naderende seizoen. Zonder al te veel specifieke trainingen sloot ik de trainingsweek af met een cross country wedstrijd van de Cyprus Sunshine Cup. In deze wedstrijd verloor ik helaas mijn derde plek door een schuiver maar kon ik me nog wel terugvechten naar een 5e plaats.

Met veel goede moed, maar vooral met veel verwachtingen stond ik aan de start in Berlicum voor de Nederlandse seizoensopener. Mijn wedstrijd, eveneens als de eerste BeNeLuxCup in Nieuwkuijk draaide uit op een teleurstelling. Afvragende wat er mis was met mijn fysieke gesteldheid, bleek achteraf dat het daar niet aan lag. Voor de wedstrijden was ik al afgeschreven, puur doordat het mentaal niet goed zat.

Oldenzaal
Oldenzaal

April, 

Na mijn teleurstelling in Nieuwkuijk was de druk eraf bij mij, wat in Oldenzaal wel heel duidelijk zichtbaar was. In de sprint wist ik, dankzij mijn ervaring op de baan, het af te maken. En pakte ik daardoor, na jaren hard werken, mijn eerste overwinning weer en tevens ook voor het team!
Dat het mentaal weer goed zat en ik fysiek ook steeds beter werd liet ik in Havelte nog eens zien door met een ruime voorsprong als eerste over de streep te komen. Twee goede opstekers richting Houffalize.

Havelte 1e
Havelte 1e

Mei,

Met veel vertrouwen en een steeds beter wordende vorm stond ik aan de start bij de BeNeLuxCup in Houffalize. Een hoog aangeschreven wedstrijd, met steile technische afdalingen en zware klimmen. In deze wedstrijd bewees ik dat ik niet alleen nationaal maar ook internationaal mee strijd voor het podium. Na een wedstrijd waarin ik omhoog het hardste reed, alleen het in de afdalingen moest bekopen kwam ik als derde over de meet.
11188341_1002184269815139_3828817318177926073_nIn Erezée, tijdens de 3e manche van de BeNeLuxCup had ik een onprofessionele fout begaan door mijn bandenspanning niet te controleren. Door deze fout verloor ik op de technische stukken met wortels en stenen veel tijd. Desondanks kon ik ik tevreden zijn met een 4e plaats.
Daags na de wedstrijd werd ik goed ziek, wat achteraf dus ook de oorzaak was van mijn mindere gevoel in de wedstrijd. Een hele dag ging er meer uit dan dat ik binnen kreeg, (niks namelijk) en sliep ik de hele dag door. In de loop van de week knapte ik ook op, maar dat mijn lichaam nog niet helemaal hersteld was bleek wel in Sittard-Geleen. Voortvarend ging ik van start en kwam ik op een tweede plaats te rijden, alleen werd ik niet lekker na een half uur wedstrijd en kon ik koste wat het kost mijn tweede plaats vast houden. Was het een verstandige zet om te gaan rijden? Nee, want een dag later werd ik opnieuw ziek.

DK wegwielrennen, Alkmaar.

Waar ik puur voor de afwisseling en een goede training aan de start stond op het districtskampioenschap wegwielrennen in Alkmaar, liep dit helaas minder goed af. Als het geregend had, was ik niet van start gegaan omdat het risico op een valpartij me te groot leek. wpid-wp-1436639256953.jpegAlleen kwam ik door een mechanisch mankement op kop van het peleton hard ten val waarbij ik een gecompliceerde sleutelbeenbreuk en veel schaafwonden opliep.

Geluk bij ongeluk kon ik in het Amstelland ziekenhuis te Amstelveen al snel geopereerd worden met de hoop op dat ik aan het Nederlandskampioenschap mtb kon deelnemen. Dit bleek toch onhaalbaar, waar ik natuurlijk vreselijk van baalde maar gelukkig dankzij mijn omgeving rekening mee had gehouden, wat de klapt toch enigszins opving.

Knwu Olympisch Training Center.

10599379_620512941401503_3009519619294367797_nExact een week na mijn operatie werd ik positief verrast door een telefoontje van talentcoach Gerben de Knegt, die in overleg met de bondscoach Tim Heemskerk, aan de hand van mijn prestaties en persoonlijke ontwikkeling. De vraag stelde of ik in zou willen stromen bij het Knwu Olympisch Training Center ( K- OTC).
Wat voor mij een unieke kans is, maar die ik nooit had aan zien komen, vooral niet na mijn sleutelbeenbreuk.

Deze stap in mijn carriére betekent dat ik sinds 1 september, onder begeleiding van Tim Heemskerk, Gerben de Knegt en een groot begeleidingsteam in Sittard train en woon. Waardoor er op dit moment 6 renners deel uit maken van dit project: Milan Vader, Wiebe Scholten, Roel van der Stegen, Perry van den Bos, Zoë Mulder en ik.
Ik ben erg dankbaar dat deze kans mij geboden is en ga ik er ook met volle overgave voor, om mijn uiteindelijke doelen te behalen. Mijn studie ben ik nu aan het vervolgen op het Cios in Sittard waar ik het ook naar mijn zin heb.

Augustus,

Na een zomer hard trainen zowel op de weg in Kroatië en op de mtb in Oostenrijk, maakte ik mijn comeback in Landgraaf, wat dit jaar het decor was van de 6e BeNeLuxCUp competitie wedstrijd. In een sterk deelnemersveld, kwam ik hier na een ruim uur wedstrijd als 5e over de meet. Dat ik wedstrijdritme mistte was goed te merken, maar na een lange periode afwezig zijn te geweest kon ik met dit resultaat tevreden terug kijken.

Benelux MTB Landgraaf 22 en 23 augustus 171

September, 

Na een aantal wegwedstrijden en nog een mtb wedstrijdje in de benen vertrok ik naar Luxemburg voor de laatste wedstrijd van de BeNeLuxCup, laatste wedstrijd van het seizoen en mijn laatste voor het Merida Bassa Biking Team. Helaas werd dit niet mijn beste wedstrijd, maar een wedstrijd waar ik achter de feiten aan reed. Maar toch kon ik mijn seizoen afsluiten met een podiumplaats, als derde. Door deze uitslag, maakte ik met twee gemiste wedstrijden, toch een mooie sprong in het klassement. Van plaats 11 naar plek 6 in het eindklassement van de BeNeLuxCup.

Merida Bassa Biking Team

De wedstrijd  in Esch-sur-Alzette betekende mijn laatste wedstrijd voor het Merida Bassa Biking Team, na 3 seizoenen. Vreemd voelt het zeker aan, dat ik na 3 jaar in het vertrouwde groen voortaan in het oranje zal rijden. Ik kijk terug op een hele mooie tijd, waar zich denk ik wel meer dieptepunten dan hoogtepunten zich voor hebben gedaan. Maar wat mij wel heeft gemaakt  tot de renner dat ik nu ben.
Zonder de kans, het vertrouwen en geduld dat Jan en Patrick Bassa mij gegeven hebben, had ik nooit zover kunnen komen om deze stap naar het k-otc te maken. Natuurlijk ben ik niet alleen Jan en Patrick erg dankbaar, maar ook de hoofdsponsor Merida, alle andere sponsoren en de renners die dit geweldige team vormen. Ik ben daarom ook erg blij dat ik dit jaar het team dan ook mijn eerste overwinning heb kunnen geven.

teampresentatie

Begeleidingsteam

Niet alleen betekent mijn nieuwe stap dat ik afscheid moet nemen van het Merida Bassa Biking Team, maar ook van mijn eigen opgebouwde begeleidingsteam. Arielle Boek, door wie ik al ruim 3 jaar getraind word, wil ik bij deze ook erg bedanken. Door haar kennis, geduld, tijd, vertrouwen en vooral plezierige samenwerking heb ik elk jaar grote stappen kunnen maken. Niet alleen voor mij, maar ook voor heel veel andere getalenteerde Noord-Hollandse renners is zij de grote schakel naar succes. Ik ben dan ook erg trots op onze samenwerking en kijk ik er met veel plezier op terug.

Benelux MTB Landgraaf 22 en 23 augustus 138Niet alleen het team, mijn trainster, maar ook mijn ouders en broers zijn ontzettend belangrijk. Wie ik natuurlijk nooit vaak genoeg kan bedanken. Die altijd voor me klaar staan, me overal heen rijden, steunen, vertrouwen geven en heel veel vrije tijd in mij steken. Zonder hen had ik natuurlijk ook nooit deze stap kunnen maken, waar ik ze daarom ook heel dankbaar voor ben,

Privé Sponsoren

Dit jaar voor het eerst, met als doel om dit seizoen niet alleen nationaal maar ook internationaal mezelf te laten zien. En om een grote stap te kunnen maken ben ik opzoek gegaan naar privé sponsoren. Dankzij hen kon ik mezelf optimaal voorbereiden door een trainingsstage van het voorjaar op Cyprus, kon ik mezelf voorzien van stijve lichte wielen, sportvoeding, adviezen en behandelingen. Deze steun was echt onmisbaar, en dan niet te vergeten hoeveel vertrouwen mij dit gaf! Bij deze wil ik mijn privé sponsoren ook bedanken voor de steun en het vertrouwen in mij!

Privé sponsoren 2015: HSB bouw, NTP Groep, Slagerij Aad Ruijter, Kolkman Zijdewind, Onyva, Peter’s autoservice, Koen van Haaster (sportdiëtist), Palestra Fysiotherapie, Sportswear de Groot en de 3 anonieme sponsoren.

Winterperiode

Nu mijn seizoen erop zit, gaat het gas er een paar weken af en zal ik ook opnieuw geopereerd worden aan mijn sleutelbeen. Dit zal op 1 oktober zijn in het Amstelland ziekenhuis te Amstelveen waar ze het plaatje van mijn sleutelbeen zullen verwijderen. Nadat ik hier van hersteld ben zal ik me gaan voorbereiden voor een nieuwe discipline: veldrijden. Voor het allereerst zal ik van de winter een “mini” seizoen gaan crossen, totaal nieuw maar waar ik wel heel erg naar uit kijk om zo de winter door te komen.

Blijf mijn site in de gaten houden voor het laatste nieuws en mijn verdere plannen. Komende tijd zal het iets stiller worden maar zodra ik begin te crossen zullen er weer wedstrijdverslagen op mijn site komen te staan.

Oldenzaal 1e
Oldenzaal 1e

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: